Vijverzout 10 ltr

15.95

SC866  Natuurlijk Vijverzout

Beschrijving

Als je Koivijver onverwarmd is, dan is het geen gek idee om in de winter zout te gebruiken om de Koi de winter door te helpen. Houd de watertemperatuur en de activiteit van de Koi in de gaten en op het moment dat je Koi op zijn zijde ziet liggen in de winter,  is het tijd om zout toe te voegen.

Maar… het is belangrijk dat wanneer de winter voorbij is en de watertemperatuur omhoog gaat in het voorjaar, je begint met het water verversen. Door het water te verversen (beetje bij beetje) zal je langzaam het zout uit het water halen.

Als je zout wilt toevoegen aan de Koivijver in de winter dan raad ik je aan om 3 kg zout te gebruiken per 1000 liter water.

Voeg het zout niet in een keer aan het water toe, maar deel het op in vier en voeg vier dagen achter elkaar zout toe tot je op bovenstaande verhouding zit. Daarnaast is het belangrijk om het zout eerst in een emmer met water op te lossen, en deze zoutoplossing aan de Koivijver toe te voegen. Voeg nooit zout direct aan een vijver of quarantainebak met Koi toe aangezien dit voor brandwonden op de Koi kan leiden!

De concentratie zout in een zoutbad kan een stuk hoger zijn, gebruik hiervoor 5 kg zout per 1000 liter. In een quarantine bak van 380 liter kom je dan uit op 1.9 kg zout.   Natuurlijk zout zonder chemische toevoegingen

Werkt preventief tegen sterke PH schommelingen, hoge ammoniakwaarden, nitriet vergiftiging, schimmel, parasieten en vermindert stress bij uw vissen.

Algemeen gebruik van 500 gram per 1000 liter vijverwater.