Het ontstaan van ArisKoi is 30 jaar geleden begonnen met een vijvertje in de achtertuin. Zoals velen ben ik begonnen met de kleine vissen die zorgden voor leven in de tuin . Mijn hart ging al vrij snel sneller kloppen toen ik in contact kwam met  Eurokoi. Het houden van EuroKoi kwam net in opkomst en wilde ik wel in mijn vijvertje zien zwemmen. Daarna was de stap naar mooiere kleurrijkere en grotere Kois niet zo moeilijk en zat ik midden in een nieuwe hobby.

Mijn vijvertje groeide uit tot een bak met meer vis dan water en het geheel draaide behoorlijk lang goed tot er diverse problemen de kop op staken en ik uit pure noodzaak een grotere bak/vijver ging graven.  De nieuwe vijver werd voorzien van een meerkamerfilter welke nauwkeurig uitgezocht werd passend bij mijn 5 kuub grote vijver. Meer vissen werd aangeschaft en ik werd steeds meer verliefd op de kleurenpracht die aangeboden werd bij de vijverspeciaalzaak.

Ik wist toen al dat het verstandig was om bij één goede vijverzaak de vissen aan te schaffen. Het gaf minder problemen rondom ziektes en ik had de zekerheid van goede juiste informatie en begeleiding. Na twee jaar en vele ervaringen rijker was ik, niet uit noodzaak maar uit pure wanhoop (Koi hobby  en Koi verliefdheid), genoodzaakt een grotere vijver te gaan maken.  Ik heb veel overleg moeten plegen met het thuisfront om weer een grotere en nog prachtigere vijver te kunnen maken. Mijn toen al prachtige vijver moest gesloopt worden. Daarna kon ik helemaal opnieuw beginnen om mijn droom waar te gaan maken.

Daarnaast ben ik cursussen gaan volgen zodat ik nog meer informatie tot me kon nemen en ik mijzelf ondertussen best een Specialist mocht gaan noemen op het gebied van Kois.

In de zomer van 2016 ben ik afgereisd naar Vietnam. Een prachtige vakantie waar ik een Koi-farm heb bezocht. En wat is het prachtig om te zien dat de mensen van deze Koi-farm zo enthousiast waren. Tijdens deze vakantie heb ik ook de Dainichi Koi uit Japan in levende lijven mogen aanschouwen. Deze prachtig mooie Koi is op dit moment de snelst groeiende Koi. Deze Dainichi Koi wordt gekweekt door Thang Ngo, een dealer en kweker in Vietnam en inmiddels een goede vriend van mij. Hij  is DE leverancier van duizenden Dainichi-Kois  in heel Vietnam. Voor Vietnam alleen nog maar voor de elite beschikbaar.

Dit heeft mij besloten om mijn ervaringen en interesse in het Koi-vak te combineren in een webwinkel met vooral extra services. Een nieuwe service die anders is dan de meeste dealers en shops in Nederland.

ArisKoi-Taxi en koi-Geneeskunde (voor meer informatie kijk dan onder kopje ArisKoi van deze site) zijn de twee onderscheidende servicepunten waarin ArisKoi zich met de absolute Koi-liefhebber bindt.

Ik hoop u als klant te mogen begroeten. En dat er een prettige samenwerking ontstaat doordat service hoog in het vaandel staat bij ons en we uitstekende producten verkopen voor de juiste prijs.

Aris Hermans

Koivriend in hart en nieren